Visum Thailand
Hem Exempel Norska syster sidan
     
I kommande text nämner vi olika visum och extension. För mer information om dessa. Klicka på rutan nedan.
Non Immigrate O-A Non Immigrate O Extension 1år
 
                             Att bli halvårspensionär i Thailand

Detta är en av dom absolut vanligaste exemplen. Man vill vara i värmen under vintern. Och slippa snö och kanske hälsoproblem relaterade till kylan.

Det absolut lättaste sättet att uppnå detta är att man först fixar ett visum i Sverige och reser ner med. Och när sedan detta uppehållstillstånd närmar sig att gå ut söker man extension of stay 1 år retired.

En sak som då är viktig är att är att man tänker efter före. Då man får sin extension of stay så får man dessutom ett datum som det skall förnyas varje år. Detta innebär att man måste vistas i Thailand just detta datum varje år  och kanske någon vecka innan för att fixa alla papper som behövs för att förnya. Och då är det viktigt att man planerar in dessa datum så det kommer att fungera i framtiden.

Vi träffar så många som haft denna datum i oktober och sedan en dag så skall man operera något under sommaren och så kommer man inte ner i tid på hösten för man måste rehabiliteras.
Eller så har man helt plötsligt en hoper barnbarn och då är det kanske roligt att fixa jul med dom
 
 
Jag kommer i exemplen nedan beskriva hur en person som vill åka till Thailand runt 15 okt och vill stanna mars ut. Jag kommer därför att använda dessa datum som exempel så vi förstår vad som händer med dom olika alternativen.

Vid en första anblick är det nämligen många som väljer att söka ett Non Immigrant O-A vid första resan för det verkar enklast. Och det kan vara den bästa vägen men för många blir det då fel om man inte tänker till. Jag kommer att presentera 4 alternativ. Sedan kan ni fundera hur dessa alternativ stämmer på er.
 
                   Alternativ Non Immigrant O-A visa (1år)

I detta fall söker personen sitt Non Immigrant O-A visum i Stockholm 1 oktober. Och sedan reser personen ner och landar 15 oktober. Och får då ett uppehållstillstånd till 14 oktober nästa år.

Nästa år kan personen inte resa ner innan visumet går ut den sista september. Så det blir nerresa och ankomst till Thailand 10 okt. För att kunna göra denna inresa måste personen då ha ett re-entry permit som måste köpas innan hemresan på våren.

Nackdelen är nu att det bara finns ett uppehållstillstånd till 14 okt och då det blir att på 4 dagar fixa income letter och ansöka om en extension of stay på immigration.

Och sedan detta magiska datum 14 oktober kommer då att gälla år efter år i all framtid.

Så vill man använda denna teknik kanske man skall senarelägga resan första året. Eller då använda en annan teknik.
 
                             Alternativ Non Immigrant O-A visa (2 år)

I detta fall söker personen sitt Non Immigrant O-A visum i Stockholm 1 oktober. Och sedan reser personen ner och landar 15 oktober. Och får då ett uppehållstillstånd till 14 oktober nästa år.

År 2 reser pesonen ner och landar 28 september. Och får då ett nytt uppehållstillstånd till 27 september nästa år.  Eftersom visumet fortfarande gäller.

Men vad händer då år 3. Jo även här måste man fixa ett re entry innan  man åker hem år 2.  Men för att då kunna få extension så måsta man altså vara i Thailand den 27 september (och några dagar tidigare) för att söka en ny extension of stay.

Och sedan detta magiska datum (27 sep) kommer då att gälla år efter år i all framtid.

Så vill man använda denna teknik kanske man skall senarelägga resan första året ännu mer. Eller då använda en annan teknik.
 
 
                      Alternativ Non Immigrant O-A visa (1,5  år)

Detta är min personliga favorit om man skall använda Non Immigrant O-A

I detta fall söker personen sitt Non Immigrant O-A visum i Stockholm 1 oktober. Och sedan reser personen ner och landar 15 oktober. Och får då ett uppehållstillstånd till 14 oktober nästa år.

Men under detta första år i Thailand gör man en liten aktivitet för att kunna välja det magiska datumet för framtiden.

Man planerar nämligen en liten resa till ett grannland. Varför inte ta ett par dagar och se Vietnam eller annat grannland. Och denna semester tar man då så man får ett nytt magiskt datum vid återkomsten. Exempelvis om jag vill ha 15 februari. Res ut och kom tillbaks till Thailand den 16 februari.

Eftersom visumet fortfarande gäller får ni ett nytt uppehållstillstånd till 15 februari år 2.
Sedan köper ni en re entry före hemresan till Sverige.  

När ni då skall resa ner år 2 så kan ni välja när ni vill under hösten. Uppehållstillståndet gäller ju och re entry finns. Så nu kan man njuta av Thailand. Och i lugn och ro fixa income letter och sedan under tiden 17 januari till 15 februari söka sin nya extension (och sin re-entry för hemresan).

Och nu gäller denna tidsplan för all framtid.
 
                      Alternativ Non Immigrant O visa (3 månader)

Detta alternativ förutsätter att man har rätt att söka Non Immigrant O. dvs att man tar ut pension i Sverige. För även om man söker baserat på pengar på banken måste man vara pensionär och visa att man får någon typ av pension. Däremot om man är gift men en Thailändsk medborgare fungerar detta alternativ mycket bra.

I detta fall söker personen sitt Non Immigrant O single visum i Stockholm 1 oktober. Och sedan reser personen ner och landar 15 oktober. Och får då ett uppehållstillstånd till 12 januari nästa år (90 dagar).

Så före detta datum måste man sedan söka sin extension of stay 1 år. Och eftersom det kan ske tidigast 30 dagar innan så har man lite tid att få fram income letter och annat.

Och nu har man då sin datum för all framtid. Själv åkte jag ner 5 oktober första gången. Och fick 3 januari. Så nu kan jag söka extension mellan 5 december och 3 januari. Och trots att jag åker hem runt jul hinner jag söka innan jag åker hem runt lucia.

En nackdel är att man under samma år först får söka visumet i Stockholm och sedan söka sin extension of stay i Thailand. Men eftersom visat bara kostar 600:- och även kan får i Göteborg tar det ut nackdelarna.

Dessutom tänk på om ni skall söka extension baserat på pengar på banken i Thailand så måste dom vid första resan funnits där 2 månader för detta intyg. Så just den delen får man ordna med direkt när man kommer ner i oktober om man inte gjort det tidigare.

 
Visum Thailand tar inte ansvar för denna sidan. Utan det är endast som goda råd.

Det är alltid immigrationsmyndigheten som godkänner och underkänner vistelse i Thailand vid ankomst till Thailand.