Visum Thailand
Hem Exempel Norska syster sidan
     
Non Imm O Retired Married Extension
 
      Non Immigrant O ger 90 dagars uppehållstillstånd i Thailand.

- Det finns ett antal anledningar att man kan söka NON Immigrant O. Här kommer vi att ta upp 2 av dom.

Retired  (Pensionär)

Married (Gift med en Thai eller att man har en Thai familj)

- Non Immigrant O finns med 2 olika giltighetstid.

Single som ger en inresa inom 3 månader från utfärdandet och sedan makuleras.

Multiple där man kan resa in obegränsat inom ett år från utfärdandet.

- Varje inresa med Non Immigrant O ger ett uppehållstillstånd på 90 dagar.

 
                             Var kan man söka Non Immigrant O visum

- Huvudregeln är att man söker detta visum på en Thailändsk ambassad eller konsulat utanför Thailand. Men vissa konsulat inte berättigade till att utförda Multiple Non Immigrant O visum (ex Göteborg i Sverige)

- Man kan dessutom i undantagsfall söka ett Non Immigrant O visum på immigrations huvudkontor i Bangkok. Det är dock tidsödande (kan ta fler veckor) och man måste då samtidigt söka Extension of Stay.  Vissa immigrationskontor ute i landet kan förmedla att passet skickas till Bangkok. Men det är inget man skall räkna med,
 
Visum Thailand tar inte ansvar för denna sidan. Utan det är endast som goda råd.

Det är alltid immigrationsmyndigheten som godkänner och underkänner vistelse i Thailand vid ankomst till Thailand.