Visum Thailand
Hem Exempel Norska syster sidan
     
Extension 30 dagar 60 dagar 1 år
 
                                   60 dagars extension of stay

- Man kan få 60 dagars extension of stay oberoende vilket visum man hade vid inresan till Thailand.

- Man kan bara få 60 dagars extension of stay om man är gift med en Thailändsk medborgare eller om man har barn som är Thailändska medborgare.

 - Det finns ingen regel när man kan söka denna extension. Men vi rekommenderar att man väntar tills sista månaden av föregående uppehållstillstånd då man annars kan bli ombedd att återkomma.

- Man kan endast söka denna en gång per inresa.

 
         Följande behövs för att söka Extension of stay 60 dagar.

Detta är en beskrivning på vad som behövs när man ansöker baserat på att man är gift med en Thailändsk medborgare.  Söker du baserat på att du har Thailändska barn rekommenderas att du kontaktar immigration för information vad som behövs.

- Pass

- Kopia på ID sidan av passet

- Kopia på inresestämpel och eventuella visum.

- Kopia på "departure card" som du fick på flyget hit och passpolisen behöll halva.

- 2 passfoton

- Kopia av utresebiljetten från Thailand

- Kopia på vigselattesten  (man måste vara gift i Thailand)

- Kopia på partnerns ID kort

- Kopia på husboken (Partnerns blå bok och den gula om sådan finns)


- Ansökningsblankett ifylld och signerad. Kan laddas ner här.

- Kostnad 1900 Thb kontant.

Dom flesta immigrationskontor har möjlighet att göra kopior och att ta passfoton mot en ersättning.
 
                                              Re-Entry permit.

Om du måste lämna landet och återkomma upphör din extension att gälla om du inte före du lämnat Thailand köper en re-entry permit.

- Re-entry permit kan köpas på valfritt immigration kontor eller på flygplatsen innan man går genom passkontrollen för att lämna Thailand.

- Re- Entry permit finns i 2 upplagor.

Multiple där man kan lämna och återkomma hur många gånger man vill. Pris 3800 thb.

Single som förbrukas vid inresan. Pris 1000 thb. Man kan sedan köpa ytterligare ett innan man lämnar igen om man har det behovet.

- När du söker re-entry permit lämnar du ansökningsblankett TM 8 som du kan ladda ner här. Dessutom kräver vissa kontor ett passfoto.

- En re-entry permit får samma giltighetstid som existerande extension. Så även om man har Multiple så måste den förnyas samtidigt som extension.

 
Visum Thailand tar inte ansvar för denna sidan. Utan det är endast som goda råd.

Det är alltid immigrationsmyndigheten som godkänner och underkänner vistelse i Thailand vid ankomst till Thailand.