Visum Thailand
Hem Exempel Norska syster sidan
     
Turist visum Single entry Multiple entry
 
                                      Turistvisum Single entry

- Detta visum kan sökas på alla Thailändska ambassader och konsulat utanför Thailand.

- Vid ankomst får du ett uppehållstillstånd på 60 dagar.

- Man får bara använda visumet vid en resa. Och efter denna inresa makuleras visumet.

- Visumet är giltigt 3 månader från utfärdandet. Detta innebär att inresan till Thailand måste ske inom dessa 3 månader för att utnyttja visumet.

 
                                Följande behövs vid ansökan.

- En komplett och signerad ansökan Klicka här för att ladda ner den.  Barn måste ha sin egen ansökan påskriven av vårdnadshavare eller förmyndare.

- Ett pass i original giltig minst 6 månader och med minst 2 tomma visa sidor.

- Kopia på passet visande uppslaget med fotot på A4 papper. Kopian får inte modifieras efter kopieringen.

- 2 foton, storlek 3.5cm. x 4.5cm. tagna framifrån, Det får vara max 6 månader gammalt och inte "hemgjort"

- Kopia av flygbiljetten med både ankomst till och avfärd från Thailand.
Det behövs en kopia för varje visumansökan om man ansöker för flera personer samtidigt.

- För icke EU medborgare. En kopia av uppehållstillståndet i Sverige.

- Ansökningsavgiften: 300 kontant
 
              Ansökan sker vid besök på ambassad eller konsulat.

- Man kan inte söka via post direkt till ambassaden eller konsulat i Sverige.

- Man kan söka via ombud och om man inte har något eget ombud finns det företag till vilka man kan skicka pass och ansökan mot betalning.

- Öppettider och adress till både ambassad och konsulat hittar ni här.

 
                                             Extension of stay

När man har ett uppehållstillstånd på 60 dagar baserat på ett Turistvisum kan man förlänga vistelsen genom att söka en "extension". det finns 2 typer av extension när man har turistvisum.

- 30 dagar "Extension of stay" (Alla kan söka denna. Dock bara en gång per inresa)

- 60 dagar "Extension of stay" (Om man är gift men en Thai  medborgare eller har Thai familj)

- Läs mer om dessa genom att välja i menyn nedan.
 
Extension 30 dagar 60 dagar
 
Visum Thailand tar inte ansvar för denna sidan. Utan det är endast som goda råd.

Det är alltid immigrationsmyndigheten som godkänner och underkänner vistelse i Thailand vid ankomst till Thailand.